Friday, May 3, 2013

Salam Semua, Salam Jumaat, Salam May, Salam Jamadil Akhir, dan akhir skali Salam 1 Malaysia, hehe.. Maaf, maaf lama sangat tak update blog, nearly 2 months ekk, smp font type pun dh lupa, weng!!
 
Actually byk entries and events yg nak diupdate, tapi saya memberi laluan pada mereka2 yang ingin membuat courseworks, (alasan, boleh tak diterima? hehe)
Anyway, lupakan semua tu, mari layan gambar makan dulu =)
 
Hari ni, mencoba resipi Dr. Fadra Hassan, Ayam Rajasthani!
Okay mari baca macam mana cara nak buat nya, sy copy paste je trus from owner


Resepi dan Cara-Cara
 
1. Ayam tu perap dg kunyit+garam+jmanis+jputih+coriander+gula
2. Goreng lembap ayam tu (3-5mins).
3. Then,angkat. set aside. hiris bbesar (dlm 4 labu for 2 baby chicken).
4. Goreng pulak bawang tu dlm bekas minyak goreng ayam sampai layu dan hangit
(mcm buat bwg goreng tuu)
5. Dah tu, masukkan balik ayam separuh masak tu, dg kismis (1 cawan). cover kuali.
 biaq ayam tu masak slow2. kalau baby chicken 2omins dah empuk
6. Last sekali tabuq cabai Melaka
 
Selamat Mencuba uols!
Ni saya sertakan sekali En.Rajasthani selaku butter rice to complement the cuisine.
 
 
 
 


0 comments: